Kiitos 2019

En voi käsittää, kuinka nopeasti aika on mennyt. Tuntui että eilen olin viettämässä uudenvuoden alkua Pariisissa ja tänään on jo vuoden 2019 viimeinen päivä. Ehkä se kertoo siitä kuinka olen elännyt tapahtuma rikkaan vuoden, joka on vain vienyt mut mukanani huomaamatta.

Tää vuosi on ollut mulle erityisen antoisaa ja samaan aikaan erityisen raskas. Olen toteuttanut useita unelmia joita olen haaveillut lapsesta asti. Olen vienyt eteenpäin asioista ja saanut vaikuttaa juuri niihin asioihin, joita olen kokenut tärkeäksi. Olen saanut tutustua ja tehdä töitä ihmisten kanssa, jotka ovat kehittäneet ja kasvatteen mua ihmisinä. Olen löytänyt palan, jota minulta on aina puuttunu; juureni. Ja tämä kaikki kokonaisuutena ovat vain vahvistaneet mua henkisellä tasolla niin paljon, että tiedän mitä haluan tulevaisuudeltani jos se on minusta kiinni. Kaikista näistä kokemuksista olen oppinut myös olemaan nöyrä ja kiitollinen.

Tää vuosi on myös ennen kaikkea opettanut mua tunnistamaan ja oppimaan itsestäsi mitä en ole ikinä aikasemmin ymmärtänyt tai kyennyt ymmärtämään. Olen lapsesta asti ”oireillut” siitä että en ole kyennyt tekemään asioita vain siksi ” että mun kuuluu niin tehdä”. Erityisesti tilanteissa jossa asian ovat vahvasti ristiriidassa mun arvojeni mukaan. Olen useasti kysynyt itseltäni, että jos en elä omien arvojen mukaan niin miten ne voi olla mun arvot. Uskon tämän johtaneen siihen, että usein olin koulussa hankaluuksissa ”vaikeana” lapsena. Tämä johti identitteettikriisiin jo nuorena tyttönä, mutta juuri näiden ”ominaisuuksien” vuoksi olen siinä pisteessä missä tänään olen. Pidän sen lahjana luojalta.  

Olen kiitollinen ja iloinen että mun omatunto ja sisäinen instuutio on tullut vastaan jos olen menossa kohti polkua joka on ristiriidassa ajamieni asioiden ja arvomaailmani vastaan. Olen kiitollinen siitä, että saan omalta osaltani tietoisesi edistää ihmisoikeuksia ja kannustaa jokaista lähtemään kohti niitä tekoja ja polkuja joita haluaa. Saan olla itse esimerkki, jonka olen etsinyt nuorempana tyttönä. Yksi mun elinehtoja on ollut tavallaan vapaus puuttua epäkohtiin. Sitä varten mä olen joutunut luopumaan monesta asiasta. Se ei ole ollut itsestäänselvä mulle missään vaiheessa eikä tule ikinä olemaan. 

Odotan innolla alkavaa vuotta. Lupaan olla enemmän armollinen itselleni ja muille, olla tinkimättä itselleni tärkeistä asoista sekä näyttää kiitollisuuteni enemmän ihmisille jotka ovat mulle älyttömän tärkeitä. Mun ystäville ja perheelle. Tämä kulunut vuosi on opettanut kantapään kautta, että emme tiedä milloin on viimeinen yhteinen hetkemme. Ja se oppi tulee kantamaan tulevaisuudessakin.

Hyvää alkavaa vuotta jokaiselle, muistakaa elää ❤

-Ujuni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: